Σε ποιον αρέσουν τα λαχανικά;

No Comments

Κατά την τελευταία εξόρμηση μου σε βιβλιοπωλείο,  έψαξα το παιδικό τμήμα για να δω τι νεότερα υπάρχουν σε βιβλία διατροφής. Αφού ξεφύλλισα μερικά, με κέρδισε αυτό:

Η ιστορία του απλή, μιας και στοχεύει σε παιδιά από 4 ετών και πάνω, αλλά με πολύ προσεγμένα μηνύματα. Όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς.

 προσοχή, ακολουθεί spoiler alert  🙂

 Η Λίνα λατρεύει να παίζει με τα λαχανικά της. Όχι να τα τρώει όμως. Οι γονείς της ρωτώντας πως να λύσουν το πρόβλημα, μαθαίνουν ένα σωρό τρικ. Από πολτοποίηση μέχρι ακροβατικά! Είναι σωστό όμως;

 Την καλύτερη λύση την προτείνει ο μπαμπάς της Λίνας: απλώς να δοκιμάσει! Φυσικά, έχει φροντίσει να υπάρχουν πάντα λαχανικά στο τραπέζι που τα τρώει καθημερινά μαζί με την μαμά.

Για να μην σε κρατώ σε αγωνία για το τέλος, η Λίνα τελικά δοκίμασε τα λαχανικά και – για φαντάσου- της άρεσαν!

 “Ναι ωραία τα λέμε, αλλά η δική μου δεν δοκιμάζει” κτλ κτλ και πολλά άλλα που θα επιχειρηματολογήσει ένας γονέας.  Εδώ έχω να μοιραστώ το πρόσφατο σχόλιο που άκουσα από τον ανιψιό μου ετών 6,5: “Θεία, το παντζάρι έχει γεύση από καλαμπόκι!” Πως έγινε αυτό; Μια μέρα η μητέρα του, όσο έτρωγε αυτή τα παντζάρια της, του πρότεινε να δοκιμάσει. Η αντίδραση ήταν “δεν θέλω”. Ευτυχώς, δεν έμεινε η συζήτηση εκεί. Του λέει: “Νικόλα, κλείσε τα μάτια και δοκίμασε το παντζάρι να μου πεις με τι μοιάζει η γεύση του.  Κάτι που θυμίζει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω.” Και έτσι έγινε!

 Από τότε ο μικρός Νικόλας τρώει παντζάρια με γεύση καλαμπόκι σωρηδόν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.