Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία της δουλειάς μου

Η υγιεινή διατροφή δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά είναι ο τρόπος να δώσουμε τις πρώτες ύλες στο σώμα μας για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας. Μιλώντας για υγιεινή διατροφή αναφερόμαστε κατ’ αρχήν στο τι τρώμε, αλλά και σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές μας και τον τρόπο που τρεφόμαστε.

Η φιλοσοφία της δουλειάς μου εστιάζεται, παράλληλα με την επίτευξη του στόχου, στο να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει το άτομο να υιοθετήσει σωστές διατροφικές συνήθειες για μία ζωή, αντιμετωπίζοντας τον σαν ολότητα και σεβόμενη πάντα την μοναδικότητα του.

Την επιτυχία της συνεργασίας μας εγγυάται η προσέγγιση από όλες τις πλευρές. Η διατροφική εκπαίδευση είναι αυτή που θα δώσει τη γνώση για τις ορθές διατροφικές επιλογές. Για να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα ένας τρόπος διατροφής, χρειάζεται να είναι προσωπικός, απλός, χωρίς απαγορεύσεις και καταναγκαστική αυστηρότητα, να μην απομονώνει κοινωνικά και να μην στερεί αγαπημένες γεύσεις. Το πρόγραμμα διατροφής είναι βασισμένο στο μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής και λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις, τον τρόπο ζωής, τις δυνατότητες του καθενός, όπως και τις κοινωνικές και συναισθηματικές προεκτάσεις του φαγητού.

Η εφαρμογή όμως αυτής της γνώσης στην καθημερινότητα γίνεται εφικτή με την εκπαίδευση σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της γνωστικής συμπεριφορικής ψυχολογίας και με εργαλεία απλές καθημερινές συμβουλές, προχωράμε βήμα βήμα σε έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής. Μία ολοκληρωμένη διατροφική αντιμετώπιση, μαθαίνει στο άτομο να κάνει σωστές διατροφικές επιλογές υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Να ακούει και να σέβεται τα σημάδια του σώματος του, και να αναγνωρίζει πως επιδρούν τα συναισθήματα του στον τρόπο που τρέφεται. Έτσι, γίνεται εφικτή η αλλαγή προς έναν ισορροπημένο, υγιεινό και ενσυνείδητο τρόπο διατροφής για μια ζωή.