Μαρτυρίες πελατών

Female
Μαρίνα Θεοδωρίδου
Θεσσαλονίκη

Έχασα τα κιλά που ήθελα με σταθερό ρυθμό, με πρόγραμμα προσαρμοσμένο σε τροφές που μου αρέσουν, αλλά κυρίως χωρίς να κουραστώ ή να πεινάσω.
Αυτό που με βοήθησε περισσότερο, ήταν ότι δεν είδα ποτέ το επικριτικό βλέμμα που συναντώ έξω και υπονοεί ότι «είσαι χοντρή» ή «εσύ φταις».
Είχα από τη Δάφνη την υποστήριξη που χρειαζόμουν εύκολα, χαλαρά, σαν δυο φίλες που βρέθηκαν.

Female
Δ.Ε.
Θεσσσαλονίκη

Γνώρισα τη Δάφνη από τον γιατρό μου τον ομοιοπαθητικό. Αν δεν μου το έλεγε αυτός ότι μπορώ να ξεκινήσω και ότι θα τα καταφέρω, δεν θα το τολμούσα. Έτσι και εγώ αυτή τη στιγμή σας λέω: Ξεκινήστε θα τα καταφέρετε γιατί η Δάφνη είναι η καλύτερη!!!!!!

Με έμαθε να τρώω σωστά, να τρώω υγιεινά με έμαθε να σκέφτομαι και το πιο σημαντικό σεβάστηκε τα θέλω τα δικά μου. Την ευχαριστώ πολύ γιατί με τις γνώσεις της και με την αγάπη που έχει για αυτό που κάνει με έκανε να νιώσω ότι αξίζω το καλύτερο και πιστέψτε με όλοι το αξίζουμε.

Νικολέτα Καπνίζου
Νικολέτα Καπνίζου
Θεσσαλονίκη

Τα προβλήματα βάρους ξεκίνησαν για μένα από μικρή ηλικία, από τα 15. Μετά τη διακοπή του αθλήματος το οποίο έκανα από μικρή ηλικία, βρέθηκα με πολλά περιττά κιλά αφού συνέχισα να τρώω τις ποσότητες που έτρωγα όταν έκανα πρωταθλητισμό, αλλά χωρίς να έχω πια τις ίδιες καύσεις.

Το bullying και ο κοινωνικός αποκλεισμός στο σχολείο λόγω των κιλών, με οδήγησαν στις διατροφικές διαταραχές: Περίοδοι βουλιμίας με προκλήσεις εμετού που εναλλάσσονταν με περιόδους αφαγίας όπου για μέρες τρεφόμουν με ένα μήλο ή μια μπανάνα. Αργότερα μπόρεσα να αντιμετωπίσω τη βουλιμία που ήταν ούτως ή άλλως καταστροφική για την υγεία μου (μου άφησε και μία οισοφαγική παλινδρόμηση ως ...αναμνηστικό), αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να χάσω τα περιττά κιλά που μου άφησαν οι δύο γέννες, η διακοπή του καπνίσματος, ένας υποθυρεοειδισμός hashimoto (από αυτόν που βάζεις κιλά) και η καθιστική δουλειά γραφείου που έκανα για χρόνια. Ο μεγάλος μου εφιάλτης μου ήταν όμως το βράδυ. Το πρωί την έβγαζα με έναν καφέ και ένα τσιγάρο χωρίς να πεινάω. Μέχρι το μεσημέρι στο γραφείο, όλα ήταν ΟΚ: Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης και χόρταινα. Με το που γύριζα όμως στο σπίτι το απόγευμα και όταν ερχόταν η ώρα να καθίσω να παίξω με τα παιδιά ή να δω τηλεόραση, δεν μπορούσα με τίποτα να σταματήσω να τρώω!! Ήμουν συνέχεια στην κουζίνα τρώγοντας μέχρι αργά το βράδυ και φυσικά η επόμενη μέρα ήταν μία από τα ίδια.

Έχω κάνει στη ζωή μου σχεδόν ό,τι υπάρχει σε δίαιτα: Δίαιτες υποθερμιδικές , χημικές, μόνο με πρωτεΐνες , μονοφαγία, με αντικατάσταση γευμάτων από διαιτητικά ροφήματα και χάπια κ.λπ κ.λπ. Έχανα λίγα κιλά και μετά τα έβαζα-αυτά και ακόμη περισσότερα! Όταν πήγα στη Δάφνη, δεν πίστευα με τίποτα ότι θα μπορούσα να ελέγξω τις βραδινές υπερφαγίες. Και όμως. Είναι απίστευτο ότι και άτομα λαίμαργα, χωρίς επιβολή στο φαγητό όπως είμαι εγώ, μπορούν να αλλάξουν. Στη Δάφνη πήγα 69 κιλά και έφυγα δύο μήνες μετά γύρω στα 58. Εδώ και τρία χρόνια διατηρώ το βάρος μου (59 κιλά) το οποίο είναι μία φυσιολογικό για το ύψος μου (1.67) χωρίς να καταπιέζομαι ψυχολογικά. Ένα μεγάλο-μεγάλο ευχαριστώ στη Δάφνη Νταλάπα που κατάφερε κάτι που εγώ θεωρούσα ακατόρθωτο: Να με σώσει από τις βραδινές μου επιδρομές στο ψυγείο.

Αλεξάνδρα Κ.
Αλεξάνδρα Κ.
Θεσσαλονίκη

Πέρα από την απώλεια κιλών βασικό μέλημα της Δάφνης είναι η εκπαίδευση στην επιλογή σωστών τροφών, η αντιμετώπιση των όποιων διατροφικών διαταραχών και η αποσύνδεση της τροφής με το συναίσθημα...Μαθαίνουμε να τρώμε για να ζούμε υγιείς και αφήνουμε πίσω το ζούμε για να τρώμε....Η Δάφνη είναι ο επαγγελματίας που είναι δίπλα σου και όχι απέναντί σου, με γνώση και ουσιαστική υποστήριξη!!

Χριστίνα Κεσόγλου
Χριστίνα Κεσόγλου
Θεσσαλονίκη

Εξαιρετικός άνθρωπος με όρεξη για δουλειά. Ακούει προσεκτικά τις ανάγκες σου και προσαρμόζει το πρόγραμμα σύμφωνα με αυτές. Προσωπικά είδα αποτέλεσμα χωρίς να νιώσω στέρηση. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως κάθε επίσκεψη στο γραφείο της είναι ένα μικρό μάθημα με απλές καθημερινές συμβουλές. Σου μαθαίνει να τρέφεσαι σωστά με απώτερο σκοπό να ανεξαρτητοποιηθείς. Θα διαθέσει χρόνο για συζήτηση και σου μαθαίνει να αποφεύγεις να συνδέεις συναισθηματικά ξεσπάσματα με το φαγητό. Σε λίγο καιρό αποκτάς μια μικρή εκπαίδευση που αλλάζει φυσικά το τρόπο της ζωής σου.

Ιωάννα Κουβαλακίδου
Ιωάννα Κουβαλακίδου
Θεσσαλονίκη

Εξαιρετική επαγγελματίας με ουσιαστικές γνώσεις και διάθεση να τις μοιραστεί. Είναι άνθρωπος με κατανόηση, είναι αυτή που θα σε ηρεμήσει, θα σε καταλάβει, θα ακούσει την γκρίνια σου και τις υπερβολές σου και άμα έχεις την υπομονή και την όρεξη να συνεργαστείς μαζί της μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Η δική μου σίγουρα άλλαξε!

Κατερίνα Παπαδοπούλου
Κατερίνα Παπαδοπούλου
Θεσσαλονίκη

Γνώρισα την Δάφνη, όταν χρειάστηκα τις συμβουλές της για μία πιο υγιεινή διατροφή. Πράγματι με τον φιλικό της τρόπο μας έκανε οικογενειακώς να ακολουθήσουμε τις προτάσεις της χωρίς άγχος και φόβο για την επίσκεψη στο ιατρείο της. Σωστά ενημερώνει για τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας πάντα με καλοπροαίρετο τρόπο και χαμόγελο -σημαντικό για διαιτολόγο -μπόρεσε να μάθει και στον έφηβο τότε γιο μου την υγιεινή διατροφή. Κάτι πολύ σημαντικό για την σημερινή μας νεολαία. Παρακολουθώ ομιλίες της και θαυμάζω την πλήρη της ενημέρωση για τα διατροφικά προϊόντα, τη συσκευασία τους τις ετικέτες κι ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των προϊόντων. Εύχομαι κι ελπίζω να συνεχίσει με δύναμη, επιμονή και υγεία.

Female
Μιμή Λίτου
Θεσσαλονίκη

Η Δάφνη Νταλάπα είναι διατροφολόγος διαιτολόγος με πλήρη γνώση και συνείδηση του έργου της. Επιστήμονας σε ό,τι αφορά τη σωστή διατροφή, τις ανάγκες και τη λειτουργία του ψυχοσωματικού οργανισμού. Με ευγένεια, κατανόηση και υπομονή πλησιάζει τον ασθενή και ασχολείται υπεύθυνα και ιδιαίτερα με το πρόβλημα του καθενός με σκοπό να τον βοηθήσει να αλλάξει τρόπο ζωής. Προσωπικά κατανόησα ότι η ευεξία, η καλή υγεία, η ποιότητα ζωής, η ισορροπία σώματος και ψυχής είναι αποτέλεσμα της υγιούς σχέσης με τη διατροφή και την ευχαριστώ γι΄ αυτό.

Μαρία Καρολίδου
Μαρία Καρολίδου
Θεσσαλονίκη

Γνώρισα τη Δάφνη Νταλάπα πριν από 10 χρόνια περίπου, και όταν την βρήκα είχα ήδη πίσω μου μια εικοσαετία με δίαιτες γιο- γιο, που άφηνα και ξανά έπαιρνα βάρος. Άρχισα μαζί της να ξανά μαθαίνω να τρέφομαι, νιώθοντας ψυχολογικά απόλυτα ασφαλής, αφού προσάρμοσε το ατομικό μου πρόγραμμα στις προτιμήσεις, τις συνήθειες και τις δυνατότητες μου. Μου έμαθε να αναγνωρίζω τις στιγμές συναισθηματικής πείνας, να ξαναγαπήσω τη γυμναστική και να δω φιλικά το σώμα μου. Μου αρέσει που μαθαίνει και ενημερώνεται συνέχεια, δίνοντας μου νέους συνδυασμούς διατροφικών σχημάτων, νέες συνταγές, νέα υλικά. Με εμπλουτίζει και την ευχαριστώ.

Male
Ηλίας Ιωαννίδης
Θεσσαλονίκη

Επισκέφτηκα τη Δάφνη Νταλάπα για να με βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα του ικανοποιητικού. Έμεινα ενθουσιασμένος, γιατί πέτυχα τον στόχο μου γρήγορα. Έπεια από τις επισκέψεις άλλαξα τελείως διατροφική συμπεριφορά.

Κατερίνα Κουκούντζου Hotel Melissanthi
Κατερίνα Κουκούντζου Hotel Melissanthi
Χαλκιδική

H Δάφνη με εξέπληξε με την δουλειά που έκανε, μου έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρω κάτι μοναδικό στους πελάτες του ξενοδοχείου μου. Να διαφοροποιηθώ από τους ανταγωνιστές μου και συγχρόνως να προσφέρω κάτι ουσιαστικό στην περίοδο των διακοπών τους: ένα διατροφικά προσεγμένο, ελληνικό και νόστιμο πρωινό!

Οι γνώσεις που κατέχει και ο τρόπος που προσεγγίζει τη δουλειά της είναι μοναδικός. Είναι μία εξαιρετική επαγγελματίας με "προσωπικό χαρακτήρα" στην δουλειά της.

Female
Σ.Ε.
Θεσσαλονίκη

Έκλεισα το πρώτο μου ραντεβού στη Δάφνη έχοντας ήδη γνώσεις για θερμίδες, συνδυασμούς τροφών και σωστές επιλογές. Χρειαζόμουν κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό. Και βρήκα πολλά: βοήθεια στο να κατανοήσω τη σχέση μου με το φαγητό και να ερμηνεύω τις αντιδράσεις μου, μεθόδους για να προλαμβάνω ή να αντιμετωπίζω υπερφαγικά επεισόδια, πληροφοριακό υλικό, ψυχολογική υποστήριξη, κατανόηση, καλοσύνη, αμεσότητα.

Female
Μ.Ι.
Θεσσαλονίκη

Τη Δάφνη την πρωτοεπισκέφτηκα πριν 3 χρόνια. Είχα μόλις χάσει τον πατέρα μου και κατά το συνήθεια μου μόλις ζορίζομαι το ’ριξα στο φαγητό. Η προσέγγιση της μου άρεσε. Μου αφιέρωση πολύ χρόνο συζητώντας τι μου αρέσει να τρώω, ποιες είναι οι συνήθειες και ώρες της οικογένειας μου. Δυστυχώς πολύ σύντομα αρρώστησε και η μαμά μου με καρκίνο με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να συνεχίσω τις επισκέψεις μου στη Δάφνη λόγω πίεσης χρόνου και μεγάλου άγχους.

Τρία χρόνια μετά κατέληξα με 20 επιπλέον κιλά και κατεστραμμένη αυτοπεποίθηση. Τα υπερφαγικά επεισόδια έγιναν πλέον καθημερινά και συνεχόμενα. Το φαγητό όριζε πλέον εξ ολοκλήρου τη ζωή μου. Όταν ήδη 48 χρονών και 2 χρόνια σε εμμηνόπαυση κατάλαβα ότι αν δεν αντιδρούσα γρήγορα θα κατέληγα υπέρβαρη και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θυμήθηκα τη Δάφνη και την ήρεμη προσέγγιση της. Έκλεισα αμέσως ραντεβού. Μόνο τότε συνειδητοποίησα ότι ειδικεύεται σε διατροφικές διαταραχές. Άρα γ’ αυτό είπα πάντα την αίσθηση ότι καταλαβαίνει ακριβώς τον πόνο μου και τη δυσκολία μου να ελέγξω τον τρόπο που τρώω.

Ξεκινήσαμε πολύ «μαλακά» βάζοντας απλώς τάξη στις ώρες των γευμάτων. Η καταγραφή των γευμάτων που μου ζήτησε, μαζί με τα συναισθήματα και τις σκέψεις της ημέρας, αποδείχτηκε ένα πολύτιμο εργαλείο. Με βάζει αντιμέτωπη με τον εαυτό μου. Δεν μπορώ πια να κρυφτώ.

Οι συμβουλές της Δάφνη για τη συχνότητα των γευμάτων , την ποικιλία τροφών αποδείχτηκαν σωτήριες. Η Δάφνη μου άνοιξε τα μάτια. Δίαιτα δεν σημαίνει αλόγιστη στέρηση τροφής. Έμαθα να φροντίζω τον εαυτό μου. Με τακτικά και με ποικιλία γεύματα. Κι όταν κουράζομαι η Δάφνη πάντα έχει να προτείνει κάποια καινούργια συνταγή.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από μία απώλεια 10 κιλών μέσα σε 3 μήνες, το πιο σημαντικό που έμαθα κοντά της είναι να αγαπώ το σώμα μου και να το φροντίζω. Το φαγητό δεν είναι πια εμμονή. Μπορώ και το ευχαριστιέμαι χωρίς ενοχές και τύχεις. Κυρίως γι’ αυτό λοιπόν, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μόνη μου δεν θα μπορούσα ποτέ να τα καταφέρω.

Male
Α.Π.
Θεσσαλονίκη

Ονομάζομαι Α.Π και είμαι 39 ετών. Η συνεργασία μου με την κα Νταλάπα Δάφνη κράτησε από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2014. Απευθύνθηκα στην κα Νταλάπα, γιατί παρότι έχω ύψος 1,80μ., ζύγιζα 95 κιλά. Στόχος μου, λοιπόν ήταν στο παραπάνω χρονικό διάστημα να χάσω 10 κιλά. Ο στόχος αυτός επετεύχθη χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χάρη στον προγραμματισμό της διατροφής μου σε συνδυασμό με τη γυμναστική.

Θεωρώ ότι η καθοδήγηση της Κας Νταλάπα υπερτερεί έναντι άλλων διατροφολόγων, διότι συνδυάζει τις ατομικές διατροφικές προτιμήσεις με πολλές εναλλακτικές που συμπεριλαμβάνουν και τις διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις. Δεν ένιωθα ποτέ «πεινασμένος» ή στερημένος από κάποια τροφή. Μου έμαθε να προγραμματίζω τη διατροφή μου, ώστε να είναι πιο εύκολη η τήρησή της καθημερινά.

Η σωστή διατροφή έγινε πλέον τρόπος ζωής και σ’ αυτό το γεγονός αποδίδω και την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας μας.

Την ευχαριστώ θερμά.

Female
S.E.
Θεσσαλονίκη

Ο τρόπος που τρεφόμαστε είναι από τις σημαντικότερες φάσεις της καθημερινότητας μας και εκφράζει τα συναισθήματα μας είτε μιλάμε για σωστή είτε για κακή διατροφή. Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν έχουμε μάθει τι θα πει διαχειρίζομαι την πείνα μου και γενικότερα δεν γνωρίζουμε πως πρέπει να τρώμε για να έχουμε σωματική αλλά και ψυχική υγειά γιατί πιστεύω απολυτά πως αυτά τα δυο συμπίπτουν. Οδηγούμαστε στην απελπισία μας σε δίαιτες που απλά έχουν την προσωρινή απώλεια βάρους. Μετά; Το μετρά είναι το θέμα. Μπορούμε όλοι να διατηρήσουμε το βάρος που χάσαμε όταν δεν μάθαμε ποτέ τι θα πει τρώω σωστά, τρώω υγιεινά?

Αυτό το κατάφερα λοιπόν με την κυριά Δάφνη Νταλάπα. Από μικρό κορίτσι παιδευόμουν με το θέμα της διατροφής. Έπαιρνα κιλά μέχρι που έπαιρνα την απόφαση να τα χάσω. Εφόσον τα έχανα δεν ήξερα να τα διατηρήσω και πάλι έπαιρνα τα κιλά, μετρά τα έχανα πάλι και τα ιδιά και τα ιδιά μέχρι τα 33 μου χρονιά. Εξαντλήθηκα κυριολεκτικά.. ξεπέρασα τα όρια μου.

Στην 7μηνη συνεργασία μαζί της κατάφερα έχασα 20 κιλά χωρίς να νοιώσω ποτέ ότι κάνω δίαιτα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι όταν της ανέφερα την λέξη δίαιτα με κοιτάει χαμογελώντας και μου λέει "Δίαιτα? «Μα δεν κάνεις δίαιτα, σωστή διατροφή κάνεις». Ποσό δίκιο είχε! Δεν στερήθηκα τίποτα. Ποσό εύκολο ήταν! Οι επισκέψεις μου στο γραφείο της ήταν πραγματικά μαθήματα σωστής διατροφής. Δεν ήταν οι τυπικές επισκέψεις που απλά σου δίνει ο διατροφολόγος το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και σε ζυγίζει. Διαθέτει χρόνο να σου μάθει να τρέφεσαι σωστά. Είναι εξαιρετική επαγγελματίας με πολύ ευγενική και ανθρώπινη συμπεριφορά.

Μετά από την απώλεια των 20 κιλών η επιτυχία της συνεργασίας μας επιβεβαιώνεται όταν μετρά από 5 μήνες που περάσανε μετρά από την απώλεια βάρους μου δεν έχω βάλει γραμμάριο και ο τρόπος που μου δίδαξε να τρέφομαι έχει γίνει τρόπος ζωής πια!

Πρώτη φορά τα καταφέρνω και τα καταφέρνω γιατί είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της! Επιτυχημένος διατροφολόγος δεν είναι αυτός μόνο που θα σε βοηθήσει να χάσεις το βάρος σου αλλά αυτός που θα σε βοηθήσει να μην ξαναπάρεις το βάρος που σε βοήθησε να χάσεις, τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη μέσα από την εμπειρία μου!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Male
Δημήτρης Μ.
Θεσσαλονίκη

Ευχαριστώ πολύ για τους τρεις μήνες που με βοήθησες, όχι μόνο να χάσω τα κιλά αλλά να αλλάξει και ο τρόπος ζωής μου. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλους: Άνθρωπος δίχως στόχους, είναι καράβι χωρίς πυξίδα. Να έχουμε στόχους λοιπόν και όχι απλά επιθυμίες. Όλοι μπορούμε να έχουμε ένα υγιές σώμα!