Αρακάς με καλαμάρια

No Comments

Αρακάς με καλαμάρια

Μια διαφορετική πρόταση για τα καλαμαράκια! Γίνεται εξίσου νόστιμη και με φρέσκα θράψαλα.

Υλικά
500 γρ.  καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα σε ροδέλες
250 γρ. κατεψυγμένο αρακά
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα καλαμάρια, τον αρακά, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε και 1,5-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα καλαμάρια και ο αρακάς.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχουμε πάντα το φαγητό έτσι ώστε  να μην τελειώσει το νερό του (αναπληρώνουμε εάν χρειαστεί) και στο τέλος, αφήνουμε το αφήνουμε να μείνει με το λάδι και το ζουμί του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.