Αυγόφετες με τσουρέκι
Tη συγκεκριμένη συνταγή την δοκίμασα σε ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά που έχω επισκεφτεί, το Bistroteca στην Καλαμάτα. Και ήταν ότι καλύτερο έφαγα για γλυκό brunch.
Τη θυμήθηκα φέτος, που, λόγω διαθέσιμου χρόνου, έφτιαξα τα πρώτα μου τσουρέκια. Δεν τη λες ελαφριά, αλλά είναι πολύ εύκολη και o,τι πρέπει για αξιοποίηση του τσουρεκιού που περίσσεψε. Άλλωστε, κάποια τρόφιμα τα τρως απλά γιατί είναι νόστιμα.
Υλικά
για 2 μερίδες
4 φέτες τσουρέκι
1 αυγό
1/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλ βρώμη
50 γρ βούτυρο αγελάδος
μέλι
κανέλα
σταφίδες
Εκτέλεση
Χτυπάς το αυγό με το γάλα. Βάζεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι να ζεσταίνεται και τη βρώμη μέσα σε ένα πιάτο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, βουτάς τις φέτες και από τις δυο πλευρές στο μείγμα του αυγού, μετά στη βρώμη και τις βάζεις στο τηγάνι. Αφήνεις να ψηθούν για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεις με μέλι, κανέλα και σταφίδες.
Καλή απόλαυση!