Φασολάδα τσιγαριστή Σαμοθράκης

No Comments

Φασολάδα τσιγαριστή Σαμοθράκης

Η φασολάδα είναι ένα από τα συχνά και αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα στην ελληνική κουζίνα. Εδώ, πρόκειται για μία παραλλαγή που προέρχεται από τη Σαμοθράκη. Αν και φασολάδα, δεν πρόκειται για σούπα- εξ’ου και το όνομα ”τσιγαριστή”. Στη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έξυπνα τα περισσεύματα της σούπας από την προηγούμενη μέρα- ή απλά προβρασμένα φασόλια. Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο.

Εικόνα από την ταβέρνα Καρυδιές, Σαμοθράκη

Για 2 μερίδες

Υλικά

1 φλ φασόλια ξερά βρασμένα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο σε λεπτές ροδέλες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, το αλάτι και αφήνουμε τα να ψηθούν όλα μαζί για 5-10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρια και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μπορεί να σερβιριστεί και μέσα στο τηγάνι.

Καλή απόλαυση!

Εικόνα από την ταβέρνα Καρυδιές, Σαμοθράκη