Καλαμάρια ψητά στη λαδόκολα

No Comments

Καλαμάρια ψητά στη λαδόκολα

 

Το καλαμάρι (ή το θράψαλο), είναι κυρίαρχο στα τραπέζια των ημερών. Αγαπημένο από πολλούς φαγητό, με πολλά θρεπτικά συστατικά, αποτελεί must ιδιαίτερα της ημέρες της νηστείας. Αλλά όσοι το αγαπούν, σε άλλους τόσους δεν είναι ιδιαίτερα αρεστό, κυρίως λόγω της παρασκευής του: με το ψήσιμο είτε στη σχάρα είτε στο φούρνο, το καλαμάρι συχνά στεγνώνει και πράγματι, μπορεί να γίνει σκληρό ή άγευστο. Με την παρακάτω -φυσικά δοκιμασμένη- συνταγή, το καλαμάρι διατηρεί τα υγρά του και τη γεμάτη γεύση του, χωρίς να στεγνώνει, και μπορεί να κερδίσει και τους δυσκολότερους στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ή της σαρακοστής.

Συνταγη

για 2 μερίδες 

Υλικά
2 μεγάλα καλαμάρια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 καρότο

1 πιπεριά

1/2 πράσο

1 κολοκυθάκι

αλάτι

πιπέρι

λεμόνι

Εκτέλεση
Πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε λαδόκολλα και μέσα σε αυτή βάζουμε τα καλαμάρια με τα υπόλοιπα υλικά, και τα λαχανικά κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Διπλώνουμε πρώτα τη λαδόκολα, μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο  βαθμούς στον φούρνο για 40-50 λεπτά.

 

Μπορείς να συμπληρώσεις ότι λαχανικά θέλεις όπως κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο, φινόκιο. Μην σε ανησυχήσουν τα υγρά που βγαίνουν στη λαδόκολλα, είναι φυσιολογικό από τα λαχανικά και το καλαμάρι- το τελικό αποτέλεσμα παραμένει ζουμερό και γευστικό.

Καλή απόλαυση!