Κιμάς με πράσα
Ο κιμάς δε συνδυάζεται μόνο με τα μακαρόνια, αλλά ταιριάζει εξαιρετικά και με λαχανικά. Η παρακάτω συνταγή ”παντρεύει” τον κιμά με ένα λαχανικό της εποχής, το πράσο, δημιουργώντας ένα πλήρες και ιδιαίτερα θρεπτικό γεύμα. Τα πράσα, εκτός του ότι αποτελούν ένα από τα αγαπημένα λαχανικά της χειμερινής μεσογειακής κουζίνας, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ, χάρη στις φυτικές τους ίνες, συμβάλλουν στον κορεσμό και δίνουν όγκο και ιδιαίτερες υφές στο γεύμα μας.
Υλικά
για 3 μερίδες
500 γρ. πράσα
50 ml ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. κιμάς
2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας (50 γρ.)
½ κρασοπότηρο (50 ml) κρασί
γλυκό κόκκινο πιπέρι
αλάτι & πιπέρι
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Κόψτε τα πράσινα φύλλα από τα πράσα. Πλύνετε και κόψτε τα πράσα πλαγίως, σε φέτες πάχους 2,5 εκατοστών. Τσιγαρίστε τα στο μισό λάδι και βάλτε τα σε ένα ταψί. Σε μία κατσαρόλα βάλτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη σάλτσα, το κρασί, τα μπαχαρικά και 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Περιχύστε το μίγμα του κιμά πάνω από τα τσιγαρισμένα πράσα και ψήστε τα για 1 ώρα στους 20 βαθμούς C.
Καλή απόλαυση!