Συνταγή: Κουνουπίδι κοκκινιστό με ρεβίθια
Μαζί με τον Οκτώβρη και τις πρώτες βροχές, ξεκινά και η εποχή των οσπρίων. Σε αυτή τη συνταγή, τα ρεβύθια συνδυάζονται με το – επίσης στην εποχή του – κουνουπίδι. Το αποτέλεσμα, ένα σχεδόν comfort food για τις πρώτες βροχές, με μεγάλη θρεπτική αξία.

Υλικά

Συνταγή
Αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό για μία ολόκληρη νύχτα.
Τη μέρα της παρασκευής, σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια με άφθονο νερό. Σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό, 1 χούφτα αλάτι, και αφού βράσει ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν (γύρω στα 30′-40′, ανάλογα την εστία). Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί, και ύστερα ρίχνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, τα καρότα και τα μπουκέτα από το κουνουπίδι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, να σωταριστούν καλά τα υλικά μας, για τουλάχιστον 5 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 ποτήρι νερό και τον ρίχνουμε και αυτόν στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε μαλακά. Αφήνουμε 2-3 λεπτά, να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δούμε τη σάλτσα να πήζει και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τέλος, ρίχνουμε ξανά αλάτι και πιπέρι και, προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Τip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας φύλλα δάφνης ή κανέλα (τα ρίχνουμε στο στάδιο που προσθέσαμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά).
Καλή απόλαυση!
