Μπουτάκια κοτόπουλου με δαμάσκηνα
Το κοτόπουλο είναι από τα πιο εύχρηστα κρέατα στην κουζίνα μας. Δυστυχώς, χάρη στην ”ουδέτερη” γεύση του αλλά και το πόσο πολύ έχει συνδυαστεί από τον κόσμο με την ”δίαιτα”, το πολύ θρεπτικό αυτό κρέας, φαίνεται σε πολύ κόσμο κάπως βαρετό. Όμως, με λίγη φαντασία, οι συνδυασμοί και οι γεύσεις που μπορούμε να επιτύχουμε, είναι πάρα πολλές και ιδαίτερες.
Στην παρακάτω συνταγή, το κοτόπουλο συνοδεύεται από γλυκόξινα δαμάσκηνα, δίνοντας ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα- ενώ, μάλιστα, όλη η διαδικασία γίνεται σε ένα σκεύος!
Υλικά
6 φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλο
1 πακέτο δαμάσκηνα ξερά (250γρ)
5-6 κόκκοι πιπέρι
Αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό
Εκτέλεση
Αλατίζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απ’ τις δυο μεριές το κοτόπουλο. Ρίχνετε τα δαμάσκηνα, το πιπέρι και νερό όσο να σκεπάσει τα κοτόπουλα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα δαμάσκηνα. Στο ενδιάμεσο γυρνάτε 1-2 φορές τα μπουτάκια.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ρύζι basmati ή αναποφλοίωτο.
Καλή απόλαυση!