Πατάτες με μανιτάρια
Ένα πάρα πολύ εύκολο πιάτο, με δύο υλικά που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν το ένα το άλλο. Αυτή η πολύ γευστική παρασκευή, είναι και ιδιαιτέρως θρεπτική, καθώς τόσο οι πατάτες όσο και τα μανιτάρια, είναι πλούσια σε κάλιο, που βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης κι στην αποβολή των υγρών από το σώμα.
Η συνταγή είναι κατάλληλη τόσο ως συνοδευτικό σε ένα κυριακάτικο τραπέζι όσο και ως κυρίως γεύμα (χάρη στην πρωτεΐνη που περιέχουν τα μανιτάρια) συνοδεία με μία πλούσια σαλάτα, ενώ είναι ιδανική για περιόδους νηστείας και αποχής από τη κρεοφαγία.
Για 4 μερίδες
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα, άσπρα ή πλευρώτους
2 ξερά κρεμμύδια
χυμός ενός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Βάζουμε στις πατάτες το λεμόνι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, μαζί με 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό προς το τέλος. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις ψηθούν οι πατάτες.
Kαλή απόλαυση!