Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι και δυόσμο

No Comments

Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι και δυόσμο

Μία εύκολη καλοκαρινή συνταγή με βάση το κοτόπουλο και μία δροσερή μαρινάδα με γιαούρτι και δυόσμο, ότι πρέπει για ένα κυριακάτικο barbeque ή στη σχάρα, για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα!

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλο
1-2 λεμόνια (ή 1 λεμόνι και 1 lime) (= περίπου 1/2 φλιτζάνι χυμό)
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο (= περίπου 1/2 φλιτζάνι)
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
Πιπέρι μαύρο, ανά προτίμηση
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Πιπέρι καγιέν, κατά προτίμηση
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Προετοίμασε τη μαρινάδα: Ρίχνεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο, το χυμό από τα λεμόνια (ή και το lime), τα πιπέρια και το σκόρδο, και απλώς ανακατεύεις καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αν το επιθυμείς, κόβεις τα φιλέτα σε κομμάτια, όποιου μεγέθους θέλεις, αρκεί να είναι σχετικά ισομεγέθη μεταξύ τους.
Βάζεις το κοτόπουλο (σε φιλέτα ή κομμάτια) σε ένα τάπερ και καλύπτεις με τη μαρινάδα. Στη συνέχεια, το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ιδανικά, μπορείς να το προετοιμάσεις το προηγούμενο βράδυ, και να το αφήσεις να ‘’ψηθεί’’ στη μαρινάδα για όλη τη νύχτα.
Με το πέρας των ωρών θερμαίνεις καλά τη σχάρα σε δυνατή φωτιά (είτε το πλατύ τηγανόσχαρο ή απλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στην κουζίνα σου), και απλώνεις λίγο ελαιόλαδο. Βγάζεις το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνεις τόσο, ώστε να μην είναι ροζ στο εσωτερικό. Δε θα χρειαστεί πολύ, καθώς έχει «ψηθεί» από το λεμόνι και το γιαούρτι. Στο σύνολο, ανάλογα τη φωτιά, θα πάρει περίπου 15 λεπτά, αν το κοτόπουλο είναι ολόκληρο – γύρω στα 8 λεπτά από κάθε πλευρά- και αν το έχεις κόψει σε κομμάτια, περίπου στα 10 λεπτά – 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Φρόντισε να το αφήσεις να ψηθεί πρώτα από τη μία μεριά, κι έπειτα να το γυρίσεις. Λίγο πριν το αφαιρέσεις από τη σχάρα, ρίξε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή lime, μαύρο πιπέρι, και αλάτι κατά προτίμηση- και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπορείς να το συνοδεύσεις με απλό γιαούρτι ή και με μία φρέσκια πράσινη σαλάτα- για την έξτρα δροσιά.

Καλή απόλαυση!