Καλοκαιρινά γιουβαρλάκια

No Comments

Καλοκαιρινά γιουβαρλάκια

Μια τόσο αγαπημένη συνταγή όπως τα γιουβαρλάκια, είναι κρίμα να μην την απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Σε αυτή την παραλλαγή, θα βρείτε την καλοκαιρινή εκδοχή της με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, που είναι αυτή την περίοδο στα καλύτερα της!

Υλικά για 6-7 μερίδες

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • ½ φλ τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2 αυγά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα

Για τη σάλτσα

  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες (ή 1 χυμός ντομάτας)
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτές διαλυμένος σε
  • 5 ποτήρια νερό
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα φρέσκος βασιλικός
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το ρύζι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε το μίγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερού κατά το ζύμωμα. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε λίγο και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από τον βασιλικό σε μια φαρδιά κατσαρόλα  και σιγομαγειρεύουμε για 15’. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σταματήσει η σάλτσα να κοχλάζει και βάζουμε προσεκτικά μέσα στο σκεύος τα γιουβαρλάκια και τον βασιλικό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.