Κρύα ντοματόσουπα για τον καύσωνα

No Comments

Τι πιο δροσερό από μία κρύα ντοματόσουπα για τον καύσωνα!

Η σούπα gazpacho (Κασπάτζιο) κατάγεται από την Ισπανία. Αξιοποιώντας τις νοστιμότατες καλοκαιρινές ντομάτες, είναι η ιδανική λύση για ένα ελαφρύ γεύμα τις ημέρες με μεγάλες θερμοκρασίες. Καταναλώστε την βράδυ μαζί με λίγο κατίκι ή τριμμένη φέτα αντί για την γνωστή χωριάτικη ή ακόμα και μεσημέρι ως κυρίως γεύμα μαζί με κρίθινο παξιμάδι.

gazpacho κρύα ντοματόσουπα
gazpacho κρύα ντοματόσουπα

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 αγγούρι
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • μισή πιπεριά οποιουδήποτε  χρώματος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • μισό κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί ή ξύδι βαλσάμικο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός
  • λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα λαχανικά κομμένα στο μπλέντερ εκτός απ’ τον μαϊντανό και τον βασιλικό και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε και τα μυρωδικά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε την κρύα με τριμμένη φέτα ή κατίκι από πάνω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε παγάκια στο μπλέντερ και να την καταναλώσετε την στιγμή της παρασκευής του.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.