Η σούπα gazpacho (Κασπάτζιο) κατάγεται από την Ισπανία. Αξιοποιώντας τις νοστιμότατες καλοκαιρινές ντομάτες, είναι η ιδανική λύση για ένα ελαφρύ γεύμα τις ημέρες με μεγάλες θερμοκρασίες. Καταναλώστε την βράδυ μαζί με λίγο κατίκι ή τριμμένη φέτα αντί για την γνωστή χωριάτικη ή ακόμα και μεσημέρι ως κυρίως γεύμα μαζί με κρίθινο παξιμάδι.
Βάλτε όλα τα λαχανικά κομμένα στο μπλέντερ εκτός απ’ τον μαϊντανό και τον βασιλικό και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε και τα μυρωδικά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε την κρύα με τριμμένη φέτα ή κατίκι από πάνω.
Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε παγάκια στο μπλέντερ και να την καταναλώσετε την στιγμή της παρασκευής του.
Καλή απόλαυση!