Πιπεροσαλάτα με ανθότυρο
Στην ελληνική κουζίνα, οι πιπεριές γνωρίζουν πάμπολλες χρήσεις. Πέρα από την εξαιρετική γεύση τους, έχουν και μεγάλη θρεπτική αξία. Περιέχουν φυτικές ίνες και σημαντικές βιταμίνες (όπως Α, C, Κ και B6), αλλά αποτελούν και εξαιρετική πηγή λυκοπένιου, φυλλικού οξέος, μαγγανίου. Μάλιστα, οι πιο ώριμες πιπεριές είναι και πιο πλούσιες σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία σε σχέση με τις πιο «αγίνωτες» (πράσινες και κίτρινες).
Αυτή τη συνταγή μου την ετοίμασαν ως συνοδευτικό σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Αμέσως εντυπωσιάστηκα από τη γεύση της, παρά την απλότητα των υλικών της. Από τότε, την ετοιμάζω συχνά όχι μόνο ως συνοδευτικό, αλλά και σαν ένα ελαφρύ βραδινό ως εναλλακτική της κλασικής χωριάτικης.
Υλικά
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές σε υψηλό γκριλ, για λίγη ώρα, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Μόλις τις βγάλουμε, τις τοποθετούμε σε μία σακούλα και κλείνουμε καλά. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα, να «ιδρώσουν». Με αυτόν τον τρόπο ξεφλουδίζονται πιο εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την φέτα ή το ανθότυρο σε μεγάλα κομμάτια και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!