Aσιατικό ρύζι με ανανά 

No Comments

 Aσιατικό ρύζι με ανανά 

Οι συνταγές που ανεβάζω στο blog μου είναι πάντα δοκιμασμένες. Όσο υγιεινές κι αν είναι, αν δεν περάσουν το τεστ της γεύσης, απορρίπτονται. Η συγκεκριμένη ήταν, ας πω, το δώρο μου για τα γενέθλια μου. Μιας που φέτος έπεσαν μεσοβδόμαδα, τα εορταστικά μου πλάνα περιελάμβαναν να περάσω το βράδυ με την αγαπημένη μου ενασχόληση: να μαγειρέψω κάτι καινούργιο και να το μοιραστώ με φίλους.

Η συνταγή και η επαγγελματική φωτογραφία είναι από εδώ. Όπως θα δεις η συνταγή είναι vegan, αλλά στο τελικό πιάτο, την πρόσθεσα την πρωτεΐνη μου.

Ασιατικό ρύζι με ανανά

Υλικά

1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους κομμένα

½ φρέσκος ανανάς κομμένος σε κύβους

3 κούπες βρασμένο ρύζι (καλύτερα χθεσινό)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας ή tamari

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ή wok ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το ξερό κρεμμύδι για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις το σκόρδο, το τζίντζερ, το μπούκοβο, το καρότο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για άλλα 7-9 λεπτά.

Προσθέτεις τον ανανά, και μετά από λίγα λεπτά βάζεις το φρέσκο κρεμμυδάκι, το βρασμένο ρύζι και την σάλτσα σόγιας. Εδώ δοκιμάζεις για να δεις αν χρειάζεται λίγο ακόμα σάλτσα σόγιας. Ανακατεύεις συνεχώς για να δέσουν οι γεύσεις και σε 2 λεπτά, είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Υγ: το χθεσινό ρύζι έχει μια πολύ ωραία τσαχπινιά, θα διαβάσεις σχετικό άρθρο εντός των ημερών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.