Ένα σουφλέ, ταμάμ για το χειμώνα!

No Comments

Ένα σουφλέ, ταμάμ για το χειμώνα!

Πως θα σου φαινόταν το κυρίως γεύμα σου να είναι με μπρόκολο; Αυτή τη συνταγή θα την χαρακτήριζα το hit του φετινού χειμώνα. Από τότε που την ανακάλυψα, την έχω δώσει παντού, ακόμα και σε όσους είναι κάπως αρνητικοί με το συγκεκριμένο λαχανικό. Και όλοι , ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν ενθουσιαστεί! Δικαίως θα έλεγα. Δεν έχεις, παρά να τη δοκιμάσεις.

Σουφλέ μπρόκολο

 Υλικά

1 μπρόκολο μέτριο κομμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι αλεύρι

200 γρ τυρί κρέμα Light

200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο

2 κούπες ζωμό λαχανικών

2 αυγά

Εκτέλεση

Μαγειρεύεις το κομμένο μπρόκολο σε βραστό νερό ή καλύτερα στον ατμό για 5-6 λεπτά. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, ζεσταίνεις το λάδι και τσιγαρίζεις ελάχιστα το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά μέχρι να χυλώσει. Μόλις αρχίζει να βράζει, απομάκρυνε το από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Πρόσθεσε τα αυγά και το τριμμένο τυρί, και ανακάτεψε καλά. Βάλε το μπρόκολο σε ένα πυρέξ και περιέχυσε το με το μίγμα. Ψήνεται στους 180ο C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

 

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.